Варіабельність ритму серця в залежності від вихідного вегетативного тонусу у гострий період інфаркту міокарда - Довгун, Дарина; Куклін, Єгор (My University, 2021)
Оцінка вихідних показників вегетативної регуляції серцевого ритму, а також їх динаміки в процесі стаціонарного лікування, надає можливість диференційовано підходити до вибору програми терапії й вносити корективи в ході її проведення. Так прискорену програму фізичної терапії доцільно призначати при відсутності вираженого зниження S D N N (не менше 100 мc). При значенні показника S D N N менше 100 мc більш раціональне проведення звичайної програми фізичної терапії у зв'язку з підвищеним ризиком розвитку ускладнень.