Експлікація синестезійної чуттєвості в античній естетичній традиції - Сарнавська, О. В.; Sarnavska, O. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті проаналізовано історико-філософську спадщину дослідження естетичної чуттєвості та її синесте-зійних витоків античними філософами. Теоретично обґрунтовано синестезійність у межах проблеми пізнання та онтології. Розкрито значення античної філософсько-естетичної думки у формуванні класичної традиції дослідження синестезійної чуттєвості. This paper analyzes the historical and philosophical heritage study of aesthetic sensibility and its origins synesteziynyh ancient philosophers. Theoretical justification outlined within synesteziynosti problems of knowledge and ontology. Reveals the importance of ancient philosophical and aesthetic thought in the formation of classical traditions of research synesteziynoy synecthetic feelinds sensuality
Legend Synesthetic Sensuality in Ancient Aesthetic Tradition
Keywords: естетика; aesthetic; естетична чуттєвість; aesthetic sensibility; естетичне сприйняття; aesthetic perception; естетичне почуття; synesthetic sensuality; синестезія; synesthesia