Інновація vs традиція чи діалектичний синтез протилежностей (на прикладі викладання іноземних мов студентам нелінгвістичних спеціальностей у ЗВО) - Крюкова, Юлія Дмитрівна (My University, 2024)
Актуальність розвідки першочергово спричинена світовим змінами у соціокультурному, політичному, економічному вимірах, численними глобалізаційними процесами, тотальною дигіталізацією та науковотехнічним прогресом загалом, що неминуче екстраполюється й на освітній простір, де народжують якісно нові освітні стандарти, норми та форми, вимальовується новітня стратегічна скерованість, оновлюються комплектуючі навчального та учбово-виховного процесів. Метою дослідження є спроба коротко окреслити досвід минулого у викладанні іноземних мов, виокремити головне та переосмислити узвичаєне у новому контексті. Проаналізувати як саме поєднання традиційних та інноваційних підходів розширить розмаїття форм й прикладний інструментарій навчального забезпечення, рекомбінує освітні цілі та завдання, допоможе створити індивідуальні навчальні траєкторії у відповідності з реаліями сьогодення, адаптує загальне вивчення іноземної мови під вузькі потреби професійно орієнтованого навчання та інше.
Keywords: інноваційна педагогіка; діалектичний синтез; традиція/інновація; професійна освіта; іншомовна комунікативна компетентність; заклад вищої освіти; інноваційний освітній простір