Особливості робочої програми з навчальної дисципліни «Легка атлетика з методикою навчання» - Дмитрук, В. С.; Яковів, В. І.; Валькевич, Олександр Васильович; Захожа, Наталія Яківна; Савчук, Світлана Іванівна; Мельник, С.А. (My University, 2024)
Анотація. Необхідною умовою підготовки сучасного фахівця, який здатен адаптуватись до мінливих професійних умов і змін на національному та світовому ринку праці є інтеграційний компетентний підхід до навчання. Мета статті – визначення змісту робочої програми з навчальної дисципліни «Легка атлетика з методикою навчання» для здобувачів спеціальності 014.11 «Середня освіта (Фізична культура)» освітнього рівня «бакалавр». Навчальна дисципліна «Легка атлетика з методикою навчання» розрахована на здобувачів, які навчаються на 3 курсі за спеціальністю 014.11 «Середня освіта (Фізична культура)» денної та заочної форм навчання. Програма навчальної дисципліни містить обсяг знань, які повинні опанувати бакалаври відповідно до вимог освітньокваліфікаційної характеристики, алгоритму вивчення навчального матеріалу, а також передбачає необхідне методичне забезпечення, складові та технологію оцінювання навчальних досягнень здобувачів. Лекційні заняття містять інформацію представлену у змістовому модулі вивчення дисципліни. Практичні заняття спрямовані на закріплення теоретичного матеріалу, викладеного під час лекцій. Висновок. Робоча програма навчальної дисципліни – це нормативний документ університету, що визначає місце навчальної дисципліни в системі професійної підготовки фахівця, мету й завдання її вивчення, роль та значення дисципліни для забезпечення оволодіння здобувачами вищої освіти системою необхідних знань та вмінь.
Keywords: робоча програма; легка атлетика; здобувачі; лекції; навчальна дисципліна; 796.42(0758)