Когнітивна модель жанру драматичної сцени у творчості Лесі Українки - Левчук, Юлія Олександрівна; Levchuk, Yuliia O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Стаття має на меті структурно зобразити когнітивну модель драматичної сцени як окремого повноцінного жанру у творчості Лесі Українки. З'ясувалося, що когнітивна модель драматичної сцени містить шість елементів (жанрових патернів), що формують собою цілісну картину жанру: антична трагедія, драма як жанр, сцена як жанр, сповідь, лезедрама, монодрама.
Keywords: жанр; genre; когнітивна модель; cognitive model; драматична сцена; dramatic scene