Термінологічна та методологічна невизначеність українських досліджень у царині літератури факту - Колошук, Надія Георгіївна; Koloshuk, Nadiia H. (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2008)
У статті йдеться про підсумки й перспективи українських досліджень у царині документалістики, аналізуються їх результати впродовж останніх двох десятиліть. Вводиться поняття «екстремальні свідчення», котрим польські дослідники називають автентичні документальні тексти про виняткові події суспільно-історичного значення. The article is devoted to the results and the prospects of Ukrainian researches in the non fiction knocoledge, it’s result’s are being analysed for she last two centuries. The concept “extreme evidence” is leading in, Polish researchers call by it authentic documentary texts about exceptional events of social and historical significanse.
Terminological and methodological indetermination of the Ukrainian researches in the branch | field of the non fiction
Keywords: документальна література / документалістика; література факту; методологія; еґо-текст; табірний текст; екстремальні свідчення; художня біографія; non fiction; methodology; ego-text; prison-camp text; extreme evidences; belles biography