Роль інформаційних технології у системі професійної підготовки майбутніх педагогів - Ройко, Лариса Леонідівна (Житомирська політехніка, 2024)
Впровадження інформаційних технологій (ІТ) у діяльність навчального закладу є одним із важливих напрямків розвитку освітньої галузі. Поєднання фундаментальних принципів традиційної освіти з ІТ дає нові можливості перебудови навчання класичних освітніх компонентів. Елементарна комп’ютерна грамотність – складова частина професійної підготовки і компетентності фахівців у будь-якій галузі, у тому числі і при підготовці майбутніх учителів різних спеціальностей.
Інформатизація освіти – це сукупність взаємопов’язаних організаційно-правових, соціально-економічних, навчально-методичних, науково-технічних, виробничих та управлінських процесів, спрямованих на задоволення інформаційних, обчислювальних і телекомунікаційних потреб учасників навчально-виховного процесу, а також тих, хто цим процесом керує та його забезпечує.
Keywords: Майбутній фахівець; професійна діяльність; інформаційні технології