Інноваційна методична культура майбутнього педагога як пріоритетна складова частина його професійної компетентності - Пріма, Раїса; Prima, Raisa (My University, 2014)
Висвітлено деякі аспекти сутнісної характеристики інноваційної методичної культури майбутнього педа-гога. Уточнено дефініції понять «педагогічна культура», «професійно-педагогічна культура» та їх співвідне-сеності з феноменом «методична культура». Закцентовано увагу на аналізі структури інноваційної методичної культури майбутнього педагога як діалектичної єдності мотиваційно-ціннісного, когнітивного, операційно-діяльнісного, особистісно-творчого й рефлексивного компонентів та відповідних професійних компетенцій.Some aspects of essential characteristics of innovative methodological culture of a future teacher are highlighted in the article. The definitions of the terms «pedagogical culture», «professional and pedagogical culture» are specified together with their correlated phenomenon «methodological culture». Much attention is paid to the structural analysis of the innovative methodological culture of a future teacher as the dialectical unity of motivational, cognitive, productive, personal and reflexive components and corresponding professional competences.
Innovative Methodological Culture of a Future Teacher as a Priority Part of the Professional Competence.
Keywords: інноваційна методична культура; innovative methodological culture; педагогічна культура; професійно-педагогічна культура; професійна компетентність; компетенції; future teacher; professional and pedagogical culture; professional competence; competences; майбутній педагог