Негативно-оцінне висловлення в сучасній англійській мові: комунікативно-прагматичний та когнітивний аспекти - Крисанова, Тетяна Анатоліївна; Krysanova T. A. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті досліджуються комунікативно-прагматичний та когнітивний аспекти англійського висловлення, яке містить негативну оцінку адресата. Виділяються складові негативної мовної оцінки, ґрунтуючись на ролі мовця та адресата в процесі комунікації. Аналізуються комунікативний, когнітивний та емоційний компоненти негативно-оцінного висловлення. The article reveals communicative-pragmatic and cognitive aspects of an English negative-evaluative utterance. The constituent elements of negative evaluation basingon the role of a speaker and an addressee have been singled out. Communicative, cognitive and emotional components of the English negative-evaluative utterance have been analyzed.
Negative-evaluative utterance in modern English language: communicative- pragmatic and cognitive aspects
Keywords: негативно-оцінне висловлення, мовець, адресат, комунікативний, когнітивний та емоційний компоненти; negative-evaluative utterance, speaker, addressee, communicative, cognitive and emotional components