«Рідномовність» у контексті національно-патріотичного становлення сучасного українця (на основі педагогічної концепції Івана Огієнка) - Фенко, Марія Ярославівна; Мацюк, Зоряна Сергіївна (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2024)
У статті розглянуто потенціал рідної мови як основи національно-патріотичного виховання сучасного свідомого громадянина України. З’ясовано, що розв’язанню означеної проблеми здатне сприяти творче використання філософсько-педагогічної спадщини видатного вченого-мовознавця, патріота, теолога, культурного діяча Івана Огієнка (митрополита Іларіона).
Keywords: педагог; заповіді; рідна мова; національно-патріотичне виховання; громадянин; 378.017.4:271.22-726.1(477)