Life Chances and Opportunities in Ukraine: a Subjective Evaluation of Objective Reality - Muradian, Olena S.; Мурадян, Олена Сергіївна; Мурадян, Елена Сергеевна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
This article examines the state of uncertainty and the large number of social groups with limited vital resource and low status, as the characteristics of the Ukrainian society, which are updated by the attention to adaptation approaches to the analysis of life strategies and the search for the answer to the question: which system of value orientations makes a successful internal and external adaptation to existing conditions and social changes, when the possibility of long-term planning is limited. У й статті проаналізовано стан невизначеності та наявність великої кількості соціальних груп з обмеженим життєвим ресурсом і невисоким статусом як характеристики українського суспільства, що актуалізує увагу на адаптаційному підході до аналізу життєвих стратегій та пошуку відповіді на питання: яка система ціннісних орієнтацій допомагає успішній внутрішній і зовнішній адаптації до існуючих умов та соціальних змін, коли можливість довгострокового планування обмежена.
Життєві шанси й можливості в Україні: суб’єктивна оцінка об’єктивної реальності
Keywords: life chances; life opportunities; vital resources; життєві шанси; життєві можливості; життєві ресурси