Алюзія і суміжні поняття: проблема співвідношення - Ярема, О. Б.; Yarema, O. B. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті визначено особливості алюзії як прояву інтертекстуальності в англомовному дискурсі. Розглянуто основні підходи до визначення поняття алюзії в сучасній лінгвістиці, з’ясовано відмінності суміжних понять та способи їх актуалізації в прецедентних текстах. The characteristics of allusion as a manifestation of intertextuality in the English-language discourse are defined in the article. The basic approaches to the definition of allusion in modern linguistics are analyzed, differences of related concepts and methods of their actualization in the precedent texts are clarified.
Allusion and Related Concepts: the Problem of Correlation
Keywords: алюзія; allusion; інтертекстуальність; intertextuality; цитата; quotation