Особливості фізичної терапії при гіпотонії - Гупік, Марія; Усова, Оксана (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2020)
Гіпотонічна хвороба характеризується зниженням судинного тонусу й артеріального тиску нижче 100/60 мм рт. ст., причиною якого є порушення функціонального стану ЦНС і його нейрогуморальної регуляції. За даними реовазографії у осіб з гіпотонією реєструється сповільнення току крові по судинах верхніх та нижніх кінцівок. З цих позицій нами запропонована комплексна програма терапії, в якій основними засобами були медикаментозне лікування, кінезитерапія та масаж.
Keywords: фізична терапія; гіпотонія