Криптологія - Глинчук, Людмила Ярославівна; Hlynchuk, Liudmyla Ya. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Матеріал посібника поділяється на дві частини – теоретичну та практичну. У теоретичній частині подано матеріал усіх лекцій курсу, у практичній – лабораторний практикум, що дає змогу під керівництвом викладача детально розглянути питання, які ввійшли в це видання. Рекомендовано студентам ВНЗ для вивчення предмету “Криптологія”, а саме для опанування теоретичного матеріалу й лабораторного практикуму з цієї дисципліни. Матеріал може також бути корисним студентам, які вивчають захист інформації.
Keywords: шифри; хеш-функція; електронний цифровий підпис; криптоаналіз; ciphers; hash function; electronic digital signature; cryptanalysis