Періодика польського модернізму: типологія та хронологія розвитку - Кравченко, Світлана Іванівна; Kravchenko, Svitlana I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто літературні видання різних течій і рухів епохи иодернізму в Польщі, з’ясовано їх типологічні та комунікативні характеристики, зображено хронологію розвитку літературної періодики міжвоєнних років, її роль у формуванні суспільства масової свідомості. The article is about publishing of different currents and motions of modernism in Poland,elucidates their typological and communicational characters, shows the chronology of development of literary periodicals between two World wars, it roie in forming society of mass culture.
Periodical publishings of polish modernism: typology and chronology development
Keywords: власне-літературні часописи; literary periodicals; суспільно-літературні видання; society-literary publishings; літературно-мистецька група; literary-art group; механізми комунікації; mechanism of communications