Екобіоморфні особливості псамофітів Ратнівського району Волинської області - Півень, Юлія; Кузьмішина, Ірина Іванівна; Piven, Yuliia; Kuzmishyna, Iryna I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Екобіоморфний аналіз псамофітів Ратнівського району засвідчив переважання багаторічних трав із світлолюбними та мезоксерофітно-мезофітними властивостями, що сприяє їхньому кращому існуванню в умовах піщаного субстрату. В урочищі "Хреське" слід простежити за репатріацією ценопопуляції J. sobolifera в природу.
Keywords: псамофіти; Ратнівський район Волинської області; раритетний вид борідник паростковий