Роль світоглядної культури в системі особистісно-орієнтованого виховання сучасної молоді - Сохацька, О. А.; Sokhatska, О. А. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Статтю присвячено проблемі формування світоглядної культури сучасної молодої людини, зокрема її ролі в системі особистісно–орієнтованого виховання. Розкрито суть і зміст понять «світогляд», «світоглядна культу-ра», які є визначниками самосвідомості особистості, основою людського самовизначення у світі. Наголошено, що світоглядний плюралізм – потрібна умова розвитку молодої людини. Відзначено складність процесу формування світоглядної культури студентської молоді в системі особистісно-орієнтованого виховання, визначено основні чинники й умови його активізації. The article is devoted to the problem of forming of world outlook culture of modern youth, in particular, its role in the system of upbringing directed to personality. It is revealed the essence and substance of conception of the world and world outlook culture, which are the determinants of the individuality’s self-consciousness and the basis of the human self-determination in the world. The main factors and conditions of identification of this process are also determined in the article.
The Role of World Outlook Culture in the System of Upbringing of Modern Youth Directed to Personality
Keywords: світогляд; world outlook; світоглядна культура; world outlook culture; особистість; world outlook pluralism; світоглядний плюралізм; personality