Багаторічні (1947−2019 рр.) коливання максимального стоку р. Стир (гідропост „Луцьк”) - Павловська, Тетяна Сергіївна; Полянський, Сергій Володимирович; Попович, Юрій (Університет Григорія Сковороди в Переяславі, 2020)
Проаналізовано багаторічний (1947−2019 рр.) режим максимального стоку річки Стир (гідропост „Луцьк”): виявлено тенденції його змін за вказаний відрізок часу, визначено норму стоку за досліджуваний період, з’ясовано його генезис, розраховано коефіцієнт кореляції між величинами річних сум опадів та максимальних витрат річки.
Keywords: Стир; Волинська область; витрати річки; максимальний стік; повінь; паводок; гідропост; атмосферні опади; 551.435.3:556.53(477)(091)