Володіння фонетичним рівнем мови як необхідна складова професіограми журналіста - Гандзюк, Олександра Михайлівна; Handzyuk, O.M. (Державний вищий навчальний заклад «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», 2012)
У статті мова йде про фонетичний рівень мови. Він належить до необхідних складових професіограми журналіста. Аналізуються компоненти цієї професіограми. Досліджено ряд фонетичних мовних явищ. Проаналізовано асонанс, алітерацію, звукову анафору, звуконаслідувальні слова. Сказано, що саме в такому вигляді звуки мови мають найкращий вплив на адресата. Показано фонетику як елемент високої культури мови і що це важлива частина професійної майстерності. The article to deal with the phonetic level of language. This is a necessary component of the professiogram of a journalist. Components of this professiogram are analyzed. A number of phonetic language phenomena are сonsidered. Assonance, alliteration, sound anaphora are analized. It is said that in that form of speech sounds have a large impact on the recipient. Displaying phonetics as part of high culture language and it important part of professional skills.
Keywords: фонетичний рівень мови; закони фонетики; професіограма журналіста; phonetic level of language; phonetics laws; professiogram of a journalist