Ротаційна модель у викладанні академічного письма аспірантам: практичний досвід застосування - Крисанова, Тетяна Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Сучасні виклики вищої освіти, а саме пандемія, війна, цифровізація освіти, зумовили зростання попиту на гнучкі та стійкі освітні моделі. Однією з таких є модель змішаного навчання, що поєднує традиційне викладання із цифровими технологіями. Особливо актуальним є застосування ротаційної моделі змішаного навчання в контексті підготовки аспірантів, які мають розвивати як фахову компетентність, так і академічну комунікацію. Метою дослідження є вивчення ефективності ротаційної моделі у формуванні навичок академічного письма в аспірантів немовних спеціальностей. Особлива увага приділяється написанню академічних статей як ключовому виду наукової діяльності. Експеримент охопив 2022–2024 рр. і проводився на базі Волинського національного університету імені Лесі Українки.
Modern challenges of higher education, namely pandemic, war, digitalization of education, have led to an increase in demand for flexible and sustainable educational models. One of these is the blended learning model, which combines traditional teaching with digital technologies. The application of the rotational model of blended learning is especially relevant in the context of training postgraduates who must develop both professional competence and academic communication. The purpose of the study is to study the effectiveness of the rotational model in the formation of academic writing skills in postgraduates of non-linguistic specialties. Special attention is paid to writing academic articles as a key type of scientific activity. The experiment covered 2022–2024 and was conducted at the Lesya Ukrainka Volyn National University.
Keywords: ротаційна модель; rotational model; аспірант; postgraduate student; академічне письмо; academic writing; англійська мова; English; змішане навчання; blended learning