Людська гідність як вихідна ідея формування позитивного права у правовій державі - Крисюк, Юрій Петрович; Роман, М. І. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Почуття людської гідності, що належить кожній людині від народження, є невід’ємним результатом еволюції. Визнаючи гідність невід’ємним правом кожної особи, держава бере на себе зобов’язання захищати її від обмежень та посягань. Однак, на сучасному етапі розвитку українського суспільства саме питання захисту людської гідності є одним з найбільш проблематичних та найменш врегульованих.
Keywords: людська гідність; позитивне право; правова держава; право