Економічне становище західноукраїнських земель у складі Польщі напередодні Другої світової війни - Терещенко, Валентин; Tereshchenko, V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано основні тенденції економічного розвитку західноукраїнських земель в кінці 30-х рр. ХХ ст. Розглянуто основні напрями аграрного реформування і його вплив на становище західноукраїнського села напередодні Другої світової війни. Вивчаються причини слабкого промислового розвитку регіону в міжвоєнний період. In the article the main tendencies of economic development of the West-Ukrainian lands in late 30-s of XX century are analysed. The principal directions of agrarian reforming and its influence on condition of the West-Ukrainian country before World War II are considered. The reasons of poor industrial development of the region during the interwar period are being studied.
Economic Condition of the West-Ukrainian Lands as a Part of Poland Before World War II
Keywords: парцеляція; осадники; кооперація; аграрна реформа; економічна дискримінація; parceliacia; osadnyky; cooperation; agrarian reform; economic discrimination