Кільцева модель електрона в атомі водню - Скібінський, Л. П. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Проаналізовано електродинамічні моделі атома водню. Зокрема наведена модель атома водню з кільцевим електроном, на який діють дві сили – доцентрова, що створює протон та відцентрова сила інерції. Вони діють у взаємно протилежних напрямах та компенсують одна одну й створюють умову інерціального внутрішнього руху матерії електрона в електричному полі ядра. Він являє собою кільцевий електричний струм, що створює власний магнітний момент, який забезпечує його магнітні властивості та випромінювання кванта світла під час повернення електрона на більш близький до ядра рівень.
Keywords: власний магнітний момент електрона; класична модель електрона Абрагама; хвильові властивості частинок матерії; електродинамічні моделі; атом водню