Біблія ў творчасці класіка беларускай літаратуры Максіма Гарэцкага - Ярмоленка, Елена; Yarmolenka, Olena (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У артыкуле прааналізаваны ўплыў біблейскай традыцыі на форму і змест драматычнай аповесці «Антон». Вызначаны асноўныя хрысціянскія архетыпы і іх роля ў мастацкай канцэпцыі класіка. The main source of inspiration of the Belarusian writer Maxim Goretsky’s creativity was the Bible. The paper analyzes the influence of the biblical tradition on the form and content of the dramatic story «Anton». The main Christian archetypes and their role in the artistic conception of the classic are investigated.
The Bible in the Belarusian Classicist M. Goretsky’s Creative Activity
Ярмоленка Е. Біблія ў творчасці класіка беларускай літаратуры Максіма Гарэцкага / Елена Ярмоленка // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету. Сер. «Філологічні науки. Літературознавство». – 2013. – № 13 (262). – С. 135-139.
Keywords: Біблія; архетып; вера; адзінота; душа; грэх; царква; драма; пекла; Bible; archetype; faith; solitude; soul; sin; church; drama; hell