Телебачення Азербайджану як репрезентант реальності (на прикладі каналу "AZTV") - Косюк, Оксана Михайлівна (My University, 2024)
Вплив інформаційно-комунікаційних технологій на управління політичними процесами вже знайшов відображення у численних працях як вітчизняних, так і зарубіжних вчених. Проблематика оцінки ролі та місця телебачення і створення новин представлена й глибокими дослідженнями західних мислителів, таких як У. Еко та Ж. Дельоза тощо. Ми ж сфокусуємось на історії й сучасності Азербайджану (що саме зараз став предметом аналітичних дискусій через демаркацію кордонів у Нагірному Карабасі) і (за допомогою історичного й контент-аналізу та порівняння) з'ясуємо, як висвітлював впродовж 65 років політичні перипетії найновішої історії та війну за Нагірний Карабах телеканал "AZTV" (штаб-квартира – у Баку). ЗМІ, до речі, позиціонується як головний телеканал країни.
Keywords: Азербайджан; телебачення; факт; вигадка; Нагірний Карабах; цензура; AZTV; 082:001