Геоекономічні передумови та фактори формування морського потенціалу України - Копачинська, Г. В.; Kopachinska, G. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Проаналізовано геоекономічні передумови та фактори формування морського потенціалу України. Розглянуто вплив морського положення на функціонування України як морської держави. Висвітлено основні проблемні питання формування морської стратегії держави. Досліджено шляхи подолання проблемних питань формування морського потенціалу України.Geoeconomical pre-conditions and factors of ukrainian marine potential forming are analysed. Marine position influence on the naval power of Ukraine is considered. The basic problems of the state marine strategy forming are reflected. The overcoming ways of problem questions about Ukrainian marine potential forming are investigated.
Geoeconomical Pre-conditions and Factors of Ukrainian Marine Potential Forming
Keywords: геоекономічні передумови; морський потенціал; морська політика; морська держава; Україна; Чорноморський регіон; енергетична безпека; geoeconomical pre-conditions; marine potential; marine policy; naval power; Ukraine; Black Sea region; energy safety