Соціальна робота з внутрішньо переміщеними особами в умовах територіальної громади - Ліщук, Вікторія Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Соціальна робота з внутрішньо переміщеними особами має за мету не лише допомогти їм подолати поточні труднощі, але й сприяти їхньому самостійному зростанню та розвитку. Шляхом постійного вдосконалення та розвитку соціальної роботи можна забезпечити відповідну підтримку та покращити умови життя для цієї вразливої групи населення. У першому розділі бакалаврської роботи обґрунтовано теоретичні аспекти соціальної роботи з внутрішньо переміщеними особами: проаналізовано поняття «внутрішньо переміщені особи»; визначено основні напрями, форми і методи соціальної роботи з внутрішньо переміщеними особами.У другому розділі бакалаврської роботи нами був проведений аналіз потреб, проблем та умов проживання внутрішньо переміщених осіб на території територіальної громади. Практичне значення результатів дослідження полягає в розробці рекомендацій щодо підвищення ефективності соціальної роботи з внутрішньо переміщеними особами.
Keywords: внутрішньо переміщені особи; соціальна робота; соціальна допомога; проблеми внутрішньо переміщених осіб