Організаційно-методичні особливості корекційного навчання рухових дій дітей із порушеннями слуху - Ляхова, I.; Liakhova, I. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті висвітлено організаційно-методичні особливості корекційного навчання дітей із порушеннями слуху рухових дій. Установлено етапність корекційного навчання рухових дій дітей із порушеннями слуху та спрямованість кожного з них. Їхня реалізація передбачає своєрідний порядок дій (алгоритмізацію) учителя й учнів із порушеннями слуху під час проведення організованої рухової діяльності, що враховує особливості психофі¬зичного розвитку цих дітей. Такий підхід дає змогу створити в дітей із порушеннями слуху адекватне уявлення про рухи, які вивчаються, зменшити кількість грубих помилок під час їхнього виконання, що сприяє інтенсифікації процесу формування знань, рухових умінь і навичок, корекції та розвитку їхньої рухової сфери загалом. The article deals with the organizational and methodical peculiarities of corrective education for children with hearing-impaired motor actions. Stages established of corrective motor actions training for children with hearing impairments and focus of each of them. Their implementation provides a unique order of actions (algorithmization) teachers and pupils with hearing impairment during organized motor activity which takes into account the peculiarities of psychophysical development of these children. This approach allows creating for children with hearing impairments adequate representation of movements that are being studied to reduce the amount of gross errors in their implementation that contributes to the intensification of the formation of knowledge, motor skills, adjustment and development of their motor domain in general.
Organizational Peculiarities of Methodological Correctional Education of Children With Hearing Impairments of Motor Actions
Keywords: діти з порушеннями слуху; корекційне навчання; цілеспрямовані рухові дії; children with hearing impairment; corrective training; purposeful motor actions; 376.33:796.012.23