Психологія особистісної події - Вірна, Жанна Петрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Навчальна дисципліна «Психологія особистісної події» вміщує теоретико-емпіричний матеріал вивчення психологічного феномену особистісної події.Цінним здобутком програми є конкретний теоретико-прикладний матеріал, у якому зібрано оригінальний матеріал з вивчення вказаної проблеми. У програмі висвітлені центральні наукові позиції психологічного феномену особистісної події, які розкривають синергетичний підхід причому у авторській інтерпретації, де вдало об’єднаний аналіз фактичного матеріалу наукових досліджень з проблеми вивчення особистісної події. Головною метою даного курсу є висвітлення теоретико-методологічних аспектів психології особистісної події та ознайомлення із прикладними дослідженнями типології особистісних подій та індивідуальних відмінностей у способах фіксації історії життя та побудові концепції людської долі. Основними завданнями навчальної дисципліни є: ознайомлення студентів із загальними поняттями сфери переживання особистісної події та основними методами фіксації історії життя особистості; розкриття стратегії і можливостей діагностичних засобів вивчення особистісної події; сприяння професійному самовизначенню і набуття студентами професійно-консультативної ідентичності.
Keywords: психологія особистості; вікова психологія; психологічне консультування; соціальна психологія