Наукова комунікація іноземною мовою : силабус - Киричук, Лариса Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
В межах курсу «Наукова комунікація іноземною мовою» розглядаються загальні питання функціонально-стильових та лінгво-прагматичних особливостей наукового дискурсу та вивчаються конкретні теми застосування наукового регістру (презентація наукового товариства / журналу, презентація наукового дослідження, участь у науковій дискусії, академічна порядність і плагіат, науковий реферат / анотація, переклад анотації наукової статті, організація наукового семінару, підготовка та проведення лекції тощо). Головна увага приділяється практичному засвоєнню мовних (лексично-синтаксичних та риторичних) моделей наукового спілкування у різноманітних академічних ситуаціях.
Keywords: наукова презентація; наукова дискусія; академічна порядність і плагіат; науковий реферат; переклад анотації; проведення лекції