Трансформація художнього образу в романі "Слуга з Добромиля" Галини Пагутяк - Бородіца, Світлана (My University, 2011)
У статті з'ясовано й проаналізовано специфіку художнього моделювання образу персонажа в романі "Слуга з Добромиля" Галини Пагутяк, осмислено його художню багатогранність, характер взаємодії традиційного і оригінально-авторського в новому літературному варіанті; окреслено феномен художнього втілення образу Слуги з Добромиля на змістовому та формотворчому рівнях тексту.
Keywords: жанр; магічний реалізм; міфологізм; нарація; роман; химерна проза; художній образ