Функції і прагматика крапок у поетичних текстах Лесі Українки - Андрощук, Наталія Степанівна; Androshchuk, Nataliia S. (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
У статті розглянуто різновиди крапок, їх прагматику в пунктуаційній системі української мови, проаналізовано особливості їх уживання в збірках Лесі Українки „На крилах пісень” та „Відгуки”, з’ясовано функції та прагматику, зіставлено авторське використання крапок в рукописних і друкованих текстах.

The varieties of points are considered in the article, to their pragmatist in the punctuation system of Ukrainian, the features of their application in collections of Lesya Ukrainian „On the wings of songs” and „Reviews” are analysed, it is found out to the function and pragmatist, the author use of points is confronted in the handwritten and printing texts.
Function and pragmatist of points in poetic texts Lesya Ukrainian
Keywords: пунктуаційна система; крапка; три крапки; рукопис; punctuation system; point; three points; manuscript