Професійно-політичний рівень міністрів Міністерства спорту України - Кулик, Сергій Михайлович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Україна входить у двадцятку найспортивніших країн світу. Тому призначення міністра, відповідального за розвиток фізичної культури і спорту, актуальне. Міністерство молоді і спорту України – багатопрофільне міністерство, одне з найбільш реформованих (за кількістю разів) міністерств України, а посада міністра – найбільш «експериментальна» після Помаранчевої революції та Революції Гідності. У статті на основі певних критеріїв проаналізовано професійний і політичний рівень міністрів Міністерства спорту України. Узагальнено особливості їх професійного і політичного рівня, складено типовий (середньостатистичний) портрет міністра. Простежено позитивні і негативні тенденції щодо призначення міністра і функціонування Міністерства спорту в політичному спектрі України.Наявність посади міністра спорту у тіньових (опозиційних) урядах України свідчить про розуміння важливості напрямів діяльності цього міністерства. Також проаналізовано професійно-політичний рівень тіньових міністрів. Прогнозуємо, що Міністерство молоді і спорту України буде збережене в структурі органів виконавчої влади держави, а боротьба за міністерський портфель посилиться.
Keywords: Міністерство молоді і спорту України; міністр; реорганізація; політична і спортивна діяльність; спортивна організація; політична партія; народний депутат України; тіньовий уряд.; 323(477):796/799