Проєктування та реалізація мобільного застосунку для автоматизації процесів роздрібної торгівлі - Назар, Богдан Анатолійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Робота присвячена розробці мобільного застосунку для роздрібного магазину. У роботі розглянуто принципи розробки мобільних застосунків для роздрібних магазинів, досліджено переваги та недоліки кожного типу. Особливу увагу приділено інтерфейсу користувача та їхнього використання у створенні сучасних мобільних застосунків. У роботі зазначено основні особливості реалізації серверної частини мобільних застосунків. Проведено аналіз існуючих аналогічних розробок та визначено їхній вплив на вибір ключового функціоналу для реалізації у розробці. У роботі продемонстровано розробку оптимального застосунку згідно із наявними умовами. Розроблений продукт підтримує різні функції, включаючи реалізацію різноманітних операцій для користувачів, таких як перегляд товарів, здійснення покупок, перегляд магазинів на мапі, зміна особистих даних користувача, додавання відгуків на продукти, пошук товарів за символами, оцінка продуктів, редагування кошику, обробка платежів та перегляд замовлень. Важливою складовою є обробка взаємодії між користувачами та системою. У результаті виконання проекту був створений мобільний застосунок, який забезпечує зручний доступ до всього асортименту товарів роздрібного магазину, інформації про акції, швидкість та безпеку для користувачів. Застосунок протестовано на кількох віртуальних та реальних пристроях Android. Розроблений продукт пропонує можливість обміну даних з хмарним сервером, а також з локальною базою даних.
Keywords: мобільний застосунок; електронна комерція; роздрібний магазин; Android; Java; Firebase; RoomDatabase; UI дизайн; замовлення; Google мапа; програмне рішення; алгоритми; функції