Політична промова та її просодичні характеристики - Падалка, О. В.; Padalka, O. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті здійснено спробу накреслити певні напрями дослідження дискурсу політичної комунікації як засобу маніпулювання людьми. Обгрунтовано значущість використання просодичних засобів у побудові політичної промови для висвітлення домінант змісту тексту та емоційного впливу на слухача. The article presents an attempt to designate the direction of research of a discourse of political communication as means of manipulation on people. There is given the importance of use prosodic parameter in creation of political speech for lighting a dominant of the contents in the text and emotional influence on the listeners.
Political Speech and its Prosodic Parameter
Keywords: політична промова; political speech; частота основного тону (мелодика); melody; ритмічна організація; rhythm