Вступ до спеціальності - Кінд-Войтюк, Наталія Василівна; Kind-Voitiuk, Nataliia V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Метою викладання навчальної дисципліни “Вступ до спеціальності” є ознайомлення студентів із змістом навчальної програми, змістом основних понять і напрямками навчального процесу по підготовці майбутніх спеціалістів-істориків. Основними завданнями вивчення дисципліни “Вступ до спеціальності” є засвоєння студентами знань на рівні вищої школи про предмет, принципи і особливості історичної науки, про її суспільну роль і значення. Студенти знайомляться також із проблемами методології та філософськими основами історичної науки, з категоріальним апаратом та основними поняттями і термінами. Одержують елементарні знання з проблем джерелознавства, знайомляться із системою наукових історичних установ та культурно-освітніх закладів історичного профілю.
Keywords: історія; історичні джерела; дослідження; рукопис