Луцьк у міжвоєнне двадцятиліття (рецензія на книгу Г. Малеончук та А. Шваба «Міжвоєнний Луцьк: суспільно-політичний, соціально-економічний, культурний розвиток (1919–1939)») - Крамар, Юрій Вікторович (Гельветика, 2023)
Міська історія як самостійний напрям досліджень сьогодні займає непропорційно мало місця в загальному масиві історич-них студій в Україні. До того ж дослідження міського простору як складної соціокультурної системи вимагає комплексного підходу з урахуванням здобутків західноєвропейської урбаністики та напра-цювань вітчизняних істориків у таких галузях знань, як історична антропологія, географія культури, історична регіоналістика, історія повсякдення, нова локальна історія тощо2. На нашу думку, рецензоване видання «Міжвоєнний Луцьк: суспільно-політичний, соціально-економічний, культурний розвиток (1919–1939)» удало вписується у проблемні поля цих відносно нових для вітчизня-них дослідників субдисциплін. Авторами книги є науковці Волин-ського національного університету імені Лесі Українки доктор історичних наук, професор Анатолій Шваб та кандидат історич-них наук, доцент Галина Малеончук.
Keywords: історія; Луцьк; міжвоєнне двадцятиліття; соціально-економічний розвиток; культурний розвиток; рецензія; суспільно-політичний розвиток