Підляські та волинсько-поліські прізвиська: спільні риси - Шульська, Наталія Миколаївна; Shulska, Nataliia M. (Polska Akademia Nauk, Oddział w Lublinie, 2010)
У статті зроблено порівняльну характеристику неофіційних антропоніміконів двох етнічно і мовно споріднених територій – Підляшшя та Волинського Полісся. У прізвиськах, що побутують на окресленій території, визначено спільні мотиви номінації, однакові типи вуличних назв, тотожні антропоформи. Схарактеризовано як індивідуальні, так і сімейно-родові неофіційні антропоніми.

The article presents an informal comparison of anthroponymicon two ethnically and linguistically related areas - the Pidlyashya and the Volyn Polissya. In the nickname that exists in the outlined area, identified common motive nomination, the same types of street nicknames, identical antropoforms. Characterizes both the individual and family nicknames.
The nicknames of Pidlyashya and of Volyn Polissya: autochthonous characteristics
Keywords: прізвисько; Волинське Полісся; Підляшшя; nickname; Pidlyashya; nickname; Volyn Polissya