Фізична географія України - Нетробчук, Ірина Марківна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Курс «Фізична географія України» читається для студентів географічних факультетів вищих навчальних закладів. Окрім лекційного матеріалу, цей курс вимагає певної кількості виконання практичних робіт, на яких вивчається частина матеріалу, зокрема прикладного характеру, закріплюється теоретичний матеріал. Навчально-методичне видання містить розробку завдань практичних робіт і питання для співбесіди семінарських занять із курсу. Завдання охоплюють роботу з картами, літературними джерелами, що дозволить студентам оволодіти всіма необхідними знаннями та навичками, передбаченими програмою дисципліни підготовки студента-географа.
Keywords: природа; природно-територіальний комплекс; природна область; фізико-географічний край