Волинське воєводське управління державної поліції у м. Луцьку (1921-1939 рр.): внутрішня структура та кадрове забезпечення - Разиграєв, Олег Володимирович; Razyhraiev, Oleh V. (My University, 2016)
У статті висвітлюється внутрішня структура та кадрове забезпечення Волинського воєводського управління державної поліції, яке функціонувало упродовж 1921–1939 рр. в м. Луцьку й координувало діяльність органів внутрішніх справ в регіоні. Зазначена структура здійснювала організацію поліції, вирішувала адміністративні та кадрові питання, а також контролювала діяльність усіх теренових ланок органів внутрішніх справ В означений час досліджувана інституція змогла належним чином налагодити свою роботу, хоча й мала ряд кадрових та організаційних проблем.
Keywords: поліція; кадри; організація; діяльність; Луцьк; Волинь; Польща