Практика застосування судами законодавства про працю (2020-2024 роки) - Якушев, Ігор Михайлович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Навчальний посібник «Практика застосування судами законодавства про працю (2020 – 2024 роки)» містить основні висновки Верховного Суду, сформульовані при розгляді касаційних скарг у справах, предметом розгляду яких були трудові та тісно пов’язані з ними відносини. У посібнику використано обгрунтування та пояснення застосування законодавства про працю до конкретних життєвих ситуацій Великою Палатою Верховного Суду, касаційними адміністративним і цивільним судами у складі Верховного суду, що сприятиме отриманню здобувачами освіти практичних навичок, умінню аналізувати приписи норм права та застосовувати різні методи їх тлумачення в обгрунтування власних висновків. Навчальний посібник рекомендовано для використання студентами при вивченні освітнього компонента «Трудове право» спеціальності 081 Право, освітньо-професійної програми Право. Видання буде корисним для юристів та керівників підприємств, установ і організацій при з’ясуванні змісту норм законодавства про працю з метою їх правильного застосування.
Keywords: трудове право; трудові спори; застосування трудового законодавства; тлумачення норм трудового законодавства; 331.1