Психологія безпечного освітнього простору - Іванашко, Оксана Євгенівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Силабус вибіркового освітнього компонента «Психологія безпечного освітнього простору» складено з урахуванням можливості формування індивідуальної освітньої траєкторії здобувачів освіти другого (магістерського) рівня. Зміст ОК розкриває механізми психологічного впливу суб’єктів освітньої взаємодії, багатоманіття засобів, прийомів, методів, форм організації і функціонування часового, територіального, матеріального, ціннісного вимірів життєвого освітнього простору. Організацію та розвиток освітнього простору передбачається вивчати з точки зору побудови та порушення особистісних меж, умов дотримання безпечного освітнього середовища суб’єктами єдиного освітнього простору. Зміст ОК розкриває інноваційний досвід поєднання наукових знань з психології соціального пізнання і взаємин, психології безпечного освітнього простору, психології повсякденності та екологічної семіотики у практиці просвітницької, психодіагностичної, консультативної, психотерапевтичної роботи психолога з суб’єктами освітньої взаємодії, а також моніторингу досягнень та перспективного планування організації безпечного освітнього середовища.
Keywords: безпечний освітній простір; психологія