Правове зрівняння юдеїв з християнами у виконанні рекрутської повинності у Російській імперії в ХІХ ст. - Трофімук, Тетяна Михайлівна; Trofimuk, Tetiana M. (Українська академія наук, Національний педагогічний університет ім. М. П. Драгоманова, 2012)
Аналізується державна політика російської влади у сфері рекрутської повинності євреїв у ХІХ ст., її лібералізація протягом 1856–1874 рр. Analyzes the public policy of the Russian authorities in the military conscription conscription of Jews in the nineteenth century, its liberalization during the 1856–1874 years.
Legal equalization of the Jews by Christians in the performance of military conscription duties in the Russian Empire in the nineteenth century
Keywords: військова повинність; рекрутський набір; єврейська громада; Російська імперія; лібералізація; державна політика; military duty; recruit set; the Jewish community; the Russian Empire; liberalization; public policy