Пам’ятки Правобережної України у наукових студіях Ореста Левицького - Гаврилюк, Світлана Віталіївна (My University, 2022)
Із здобуттям Україною незалежності у 1991 р. помітно зросло зацікавлення яскравими постатями у галузях вітчизняної історії та культури, діяльність яких замовчувалася або тенденційно висвітлювалася в радянський час. Адже їх наукова спадщина ніяким чином не вписувалася у канони комуністичної тоталітарної системи.