Туристсько-рекреаційний потенціал Ковельського району: ресурси, можливості, перспективи - Зінчук, Борис Ігорович; Новосад, Оксана Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Розвиток території забезпечується наявними ресурсами й їх раціональним використанням. Туристично-рекреаційні ресурси мають властивість відновлювати та розвивати фізичні й духовні сили людини. У процесі класифікації ресурсів більшість дослідників розподіляють їх на три складники: природні, історико-культурні, соціально-економічні. У процесі децентралізації кожна громада, об’єднавши навколишні населені пункти, отримала певні природні, земельні, економічні, фінансові та інші ресурси, розміщені в межах цих територій. Унаслідок реформування територіальні громади (ТГ), особливо прикордонні, отримали можливість розширення транскордоного співробітництва, зокрема у туристично-рекреаційній сфері. Наявні ресурси дають підстави для соціально-економічного розвитку цих територій.
Keywords: туризм; туристсько-рекреаційний потенціал; природно-заповідний фонд; історико-культурна спадщина; Ковельський район; Волинська область; 338.48(477.82)