Бази даних та знань - Сачук, Юрій Володимирович; Sachuk, Yurii V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Дисципліна «Бази даних та знань» спрямована на вивчення базових понять БД да та поняття, призначення і структура системи управління базами даних, основні завдання і методи системи баз даних та її компонентів. Дисципліна передбачає організацію реляційних, розподілених баз даних; логічної та фізичної структури баз даних. Мета навчальної дисципліни: формування у студентів навичок практичного застосування існуючих систем управління базами даних; вживання ефективних моделей забезпечення даних на основі вивчення предметної галузі, методів аналізу, пошуку та використання існуючих систем управління базами даних; знайомство з існуючими системами управління базами даних реляційного типу; забезпечення теоретичної та інженерної підготовки фахівців у галузі проектування та використання систем управління базами даних.
Keywords: бази даних; цикл баз даних; програмування; кібербезпека