Модернізм Д. Г. Лоуренса та Володимира Винниченка в аспекті інтертекстуальності - Панченко, Валерій; Panchenko, Valery (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті досліджуються проблеми інтертекстуальності прози Д. Г. Лоуренса та В. Винниченка. Відповідно до теоретичних основ інтертекстуальності, які заклали Ю. Крістева, Р. Барт й інші дослідники, проаналізовано наративну прозу англійського й українського авторів у контексті європейських літератур, виявлено новизну в потрактуванні теми статі, з’ясовано літературну полівалентність романної творчості Лоуренса та Винниченка. The following article researches the problems of intertextuality in the prose of D. H. Lawrence and V. Vynnychenko. Basing on the theoretical foundation laid by J. Kristeva, R. Bart and others it analyses narrative prose of Ukrainian and English authors in the context of European literatures. The article discloses the newness in the interpretation of gender theme. It elucidates literature polyvalency of Lawrence and Vynnychenko’s novel writing.
Modernism of D. H. Lawrence and Volodymyr Vynnychenko in the Aspect of Intertextuality
Keywords: інтертекстуальність; полівалентність; гендер; intertextuality; polyvalency; gender