Вплив спортивно орієнтованої технології фізичного виховання на показники психофізичних якостей студенток економічних спеціальностей - Салатенко, Іван; Salatenko, Ivan (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Розроблено й науково обґрунтовано спортивно орієнтовану технологію фізичного виховання студенток економічних спеціальностей, спрямовану на покращення їхньої професійно-прикладної фізичної підготовки. Технологія – це синтез сучасних науково обґрунтованих засобів, що застосовуються у фізичному вихованні й спорті, та новітніх психолого-педагогічних підходів у методиці побудови й проведення занять з урахуванням індивідуальних особливостей студенток, їхніх мотиваційних пріоритетів і фізичної підготовленості. Показано структуру річного циклу навчально-тренувального процесу за запропонованою технологією, який розподілявся на чотири етапи підготовки, а також структуру кожного з етапів засобами тренування. Методом експерименту доведено ефективність запропонованого експериментального фактора на покращення психофізичних якостей як під час проведення аудиторних занять із фізичного виховання, так і на секційних заняттях зі студентками. It was developed and scientifically grounded sports oriented technology of physical education of female students of economic specialties that is oriented at mastering of their professionally applied physical preparation. It is shown the structure of a yearly cycle of educational-training process according to the presented technology that is devided into four stages of preparation and a structure of each of these stages by means of training. The technology is synthesis of modern scientifically grounded means that are applied in education and sports and the newest psychopedagogical approaches in methodology of classes built and conduction with taking into account individual peculiarities of female students, their motivational priorities and physical preparation. By means of an experiment it was proved the effectiveness of the presented experimental factor on improvement of psychophysical quliaties both while conducting lectures and sectional classes with female students.
Influence of Sports Oriented Technology of Physical Education on Indicators of Psychophysical Qualities of Female Students of Economic Specialties
Keywords: фізичне виховання; спортивно орієнтована технологія; економічні спеціальності; студентки; ППФП; physical education; sports-oriented technology; female students; economic profession; professionally applied physical preparation