Англомовний дискурс програмного забезпечення як модель мовленнєвої взаємодії людини й комп’ютера - Біскуб, Ірина Павлівна; Biskub, Iryna P. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У монографії на матеріалі мовних засобів, що використовуються в графічних інтерфейсах англомовного програмного забезпечення, розгляну¬то новий вид дискурсивної комунікації – дискурс програмного забез¬печення. Англомовний дискурс програмного забезпечення вивчається крізь призму методів мовної категоризації світу, комунікавтивно-стратегічного планування й лінгвокогнітивного моделювання процесу комунікаці між людиною та комп’ютером, що дає змогу розглядати його як комплексну модель вербальної взаємодії з автоматизованими системами.