Основи та критерії оптимального нормування рухової активності школярів старших класів - Левандовська, Любов; Lewandowski, Love (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті розкрито основи та критерії оптимального нормування рухової активності школярів старших класів як основної умови формування здорового способу життя й основи побудови правильного напряму оздоровчого процесу; головні причини низки важких порушень опорно-рухового апарату, фізичного розвитку, хронічних захворювань внутрішніх органів, порушення обміну речовин, погіршення психічного стану. Також подано рекомендації щодо збільшення щотижневої норми рухової активності учнів навчальних закладів. The article reveals bases and criteria of senior pupils’ physical activity normalization as the main condition of healthy lifestyle development and basis of right improving process construction; the main reasons of locomotor system deviations; physical development; chronic diseases of internal organs; metabolic disorders; mental state deterioration. Recommendations as for weekly norm of pupils’ motor activity augmentation are given.
Framework and Criteria for Optimal Regulation of Motor Activity of Students in the Upper Class Names
Keywords: гіподинамія; рівень здоров’я; рухова активність; руховий апарат; серцево-судинна система; частота серцевих скорочень; фізичне навантаження; hypodynamics; heals level; physical activity; locomotor system; cardiovascular system; frequency of heartbeating exercises